T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ELMADAĞ - Şehit Sertaç Uzun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Bölüm Dalları          : YAZILIM GELİŞTİRME DALI, AĞ İŞLETMENLİĞİ VE SİBER GÜVENLİK DALI

Alan Şefi                 : Muammer KARACA

Öğretmen Sayısı     :  4

Norm Kadro            :  4

Atölye sayısı           :  4

Öğrenci sayısı         : 73

 

     Bilişim Teknolojileri Alanında her sınıf düzeyinde birer şube bulunmaktadır. Sınıfların öğrenci sayıları; 9. sınıfta 20, 10. sınıfta 18, 11. sınıfta 12 ve 12. sınıfta ise 13 kişi olmak üzere toplam 73 öğrenci öğrenim görmektedir.

      Çerçeve öğretim programları güncellenerek 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren kademeli olarak uygulanmak üzere Siber Güvenlik Dalı ve Yazılım Geliştirme Dalı olmak üzere iki dal açılmıştır. Şu an bütün sınıflarımız Yazılım Geliştirme Dalı üzerinde eğitimlerini sürdürmektedir. Yazılım Geliştirme Dalında öğrencilerimiz; bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu bilgilerinin yanında, python, nesne tabanlı programlama, robotik ve kodlama, mobil uygulamalar, grafik ve canlandırma, web tabanlı uygulama geliştirme gibi daha güncel dersleri görmektedirler. Bununla birlikte web sayfası tasarımında ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlama alanında yeterlilik kazanırlar.

      

      Alanımızdaki öğrencilerin gittiği işletmeler her yıl değişse de çoğunlukla Elmadağ Kaymakamlığı, Elmadağ SGK, Hasanoğlan SGK Arşiv, Ders Aletleri, Eyüp Sabri Tuncer, Baştaş, Votorantim, Yataş, Henkel, Ekol gibi işletmelerde bilgi işlem bölümünde staj yapmaktadırlar.

      Mezun olacak öğrencilerimiz alanlarıyla ilgili sınavsız önlisans programlarına ve aldıkları eğitim doğrultusunda lisans programlarına yerleşebilirler. Ayrıca kamu kuruluşları, bankalar, özel sektörde iş yapan firmalar, e-ticaret yapan firmalarda istihdam imkanı bulabilecekleri gibi dallarıyla ilgili kendi iş yerlerini açabilirler.

    

     Ayrıca, alanımızda Döner Sermaye çalışmaları kapsamında lazer kesim makinemizle hediyelik eşyalar da yapılmaktadır. Yapılan çalışmalar, Elmadağ Elsu İnstagram hesabımızda mevcuttur. Aşağıdaki Linke Tıklayarak Görebilirsiniz:

https://instagram.com/elmadag_elsu?utm_medium=copy_link

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.03.2014 - Güncelleme: 13.02.2024 14:15 - Görüntülenme: 3292
  Beğen | 54  kişi beğendi