KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI

Norm Kadro           : 9

Öğrenci Sayısı       : 180

Atölye Sayısı       : 3

Kimya Teknolojisi alanı çeşitli sanayi dallarında sektörün ihtiyacını karşılayabilecek bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli mesleki yeterliliğe sahip kimya teknisyenleri yetiştirmektedir.

Alanımızda gerekli donanıma sahip 4 laboratuvar, deneysel çalışmalarda kullanılabilen kimyasal analiz cihazları, standartlara uygun kimyasalları ihtiva eden malzeme depoları ve teorik-pratik uygulamalara yönelik yeterli miktarda öğretim araç-gereçleri bulunmaktadır.

Kimya Teknolojileri alanından mezun olan öğrencilerimiz kazandıkları mesleki yeterlilik  doğrultusunda; cam-lastik sanayi-boya-çimento fabrikaları, gıda-kozmetik-petrol-tekstil- enerji ve sağlık sektörü gibi çeşitli alanlarda teknisyen olarak çalışabilecekleri gibi gerekli koşulları sağlayan öğrenciler kimyager, mühendis, öğretmenlik gibi alanlarda üniversitede eğitim-öğretim hayatlarını devam ettirebilirler.

22-04-202222-04-202222-04-2022

Yayın: 19.03.2014 - Güncelleme: 22.04.2022 10:28 - Görüntülenme: 4493